20 Mart 2015 Cuma

Haşhaşlı Pasta



HAŞHAŞLI PASTA






Son günlerde hemen her yerde karşılaştığım haşhaşlı pasta tarifini bir de bizden dinleyin. Bakalım beğenecek misiniz?
Oldukça hafif ve lezzetli bu pastayı çok seveceğinize eminim. Hele üzerindeki ahududu sosunun verdiği mayhoş tat çok yakışmış.

Malzemeler:

1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 paket kabartma tozu

Şerbet:

2 su bardağı su
1 su bardağı şeker

Üzerinin Kreması İçin:

5 bardak süt
8 yemek kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket toz krem şanti
1 su bardağından 2 parmak eksik süt

En Üste:

Dr Oetker Ahududu sosu (hazır paket olanlardan) tarifine göre hazırlanacak

Hazırlanışı:
 
*Kek için şekerle yumurtaları iyice çırpıyoruz.

*Süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, irmik ve haşhaşı ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.

*Yağlanmış dikdörtgen borcama karışımı yayarak 180 derece fırında pişiriyoruz.

*Şerbetimiz için şekerle suyu kaynatıyoruz.

*Kekimiz soğuduktan sonra sıcak şerbeti döküyoruz.

*Krema için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

*Krema soğuyunca içine toz kremşantiyi dökerek bir bardaktan az olan soğuk sütü de ekleyip iyice çırpıyoruz.

*Haşhaşlı kekin üzerine kremayı döküyoruz.

*Ahududu sosunu da hazırlayıp kremanın üzerine döküyoruz.

*Dolapta bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

*Bir gece önceden hazırlanırsa daha da lezzetli olur.

 Misafirlerinize hazırlayacağınız çok güzel bir tarif. Denemeye değer.

Afiyet olsun.





 

4 yorum:

  1. çok uzun zaman oldu yapmayalı , tekrar bu nefis tadı denemek gerek ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Negüzel, hem gözümüze hem ağız tadımıza hizmet veriyor. Elinize sağlık

    YanıtlaSil

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler