26 Şubat 2015 Perşembe

Pazı Kavurması

Pazı Kavurması


 Pazı Kavurması


 Malzemeler:

2 demet pazı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı salça
tuz

Yanına:

Yoğurt

Hazırlanışı:

    Pazıların saplarını ayıklıyoruz. Yapraklarını sirkeli suya bastırarak 1 saat kadar bekletiyoruz. Sonra iyice yıkayıp süzüyoruz. Süzdüğümüz yaprakları iri iri doğruyoruz.

    Bu arada 4-5 bardak su kaynatıyoruz. Kaynayan suya tuz ilave ederek pazılarımızı da ekleyip pazılar yumuşayana kadar haşlıyoruz.

    Haşlanan pazıları tel süzgeç yardımı ile süzüyoruz. Tenceremize 2 kaşık sıvı yağ alıp yağımız ısınınca minik doğradığımız sarımsakları ekleyip bir iki çeviriyoruz. Sonra salçamızı da aynı şekilde ekledikten sonra süzülmüş pazıları da tencereye aktarıp kavuruyoruz. En az  5 -10 dakika kavurduktan sonra ocağı kapatıyoruz.

Servis tabağımıza aldığımız pazıları yoğurtla servis ediyoruz.

Bu arada haşlama suyuna tuz koymuştuk. Yeterli gelmezse kavururken biraz daha ilave edebiliriz.

Afiyet olsun.

 Pazı Kavurması

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler