5 Şubat 2015 Perşembe

Arpa Şehriye Pilavı

Arpa Şehriye Pilavı


 Arpa Şehriye Pilavı



Malzemeler:

2 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tere yağ
3 su bardağı et suyu
tuz

Hazırlanışı:

Tereyağını tencerede eritiyoruz. Şehriyelerin yarısını tencereye koyup rengi dönene kadar kavuruyoruz. Sonra diğer yarısını ekleyip bir iki çevirdikten sonra et suyu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte tane tane olana kadar pişiriyoruz. Pişen pilavımızın altını kapatıp bir mutfak havlusu örterek demlenmeye bırakıyoruz.

Demlenen pilavımız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

 Arpa Şehriye Pilavı
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler