6 Ocak 2015 Salı

Zeytinli Pamuk Poğaça



Zeytinli Pamuk Poğaça


     Yumuşacık pamuk gibi bir poğaçaya ne dersiniz? Zeytinli sevenlere gelsin bu tarif.

Malzemeler:

500 gram un
1 paket kuru maya (hazır olanlardan)
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Gerektiği kadar ılık su

İç malzeme için: Çekirdekleri ayıklanmış zeytin

Üzerine sürmek için: Yumurta sarısı

    Hazırlanışı: Unu geniş bir kaba alarak ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortasına maya ve şekeri koyarak ılık süt ile mayayı elimizle iyice eritiyoruz. Sıvı yağ, tuz ve gerektiği kadar ılık su ilavesi ile yumuşak bir hamur hazırlayarak mayalanmaya bırakıyoruz. (40-50 dakika kadar)

   Hamur mayalanınca küçük parçalar koparıp İçine zeytin koyarak yuvarlak şekilde kapatıyoruz.. Bir kısmını düğüm şeklinde kapattık. Yağlanmış fırın tepsisine koyarak üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serperek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler