24 Ocak 2015 Cumartesi

Tavuklu Bahçıvan Kebabı

Tavuklu Bahçıvan Kebabı


 Tavuklu Bahçıvan Kebabı



Malzemeler:

1 tavuk göğsü
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 çay bardağı bezelye
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
kekik
2 diş sarımsak

Hazırlanışı:

Soğanları doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım. Küçük doğradığımız havuç ve sivri biberleri de ekleyelim. Kavurmaya devam edelim. Sonra salçayı ilave edelim. Sırasıyla kuşbaşı doğranmış tavuklar, patatesler, bezelye, sarımsaklar, tuz ve kekiği de ekleyelim. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip tencerede tavuklar yumuşayana kadar pişirelim.

Pişen yemeğimizi fırına dayanıklı bir kaba alarak fırının üst tarafı çalışacak şekilde 10 dakika kadar 190 derecede pişirmeye devam edelim. Üstü hafif kızarsın. Servis tabağına alarak servis edelim.

Afiyet olsun.

Bu tarif    http://www.yemekustalari.com/tavuklu-bahcivan-kebabi.html  sitesinde yayınlanmıştır.

 Tavuklu Bahçıvan Kebabı


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler