10 Ocak 2015 Cumartesi

Sultan Köftesi


Sultan Köftesi


Malzemeler:

500 gram dana kıyma
1 büyük kuru soğan
1 yumurta
bayat ekmek içi

tuz
karabiber
kimyon

Püresi İçin:

3 orta boy patates
1 çay bardağına yakın süt
1 yemek kaşığı tere yağ

Sosu İçin:

1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı: Soğanı rendeliyoruz. Kıyma, yumurta, bayat ekmek içi, tuz ve baharatları ilave ederek iyice yoğuruyoruz. Dağılmayan bir köfte harcı olana kadar yoğuruyoruz. Sonra bu köfte harcından limon büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle önce yuvarlayıp sonra içini oyarak çanak şekli veriyoruz. Fırına dayanıklı bir kaba köfteleri diziyoruz ve 190 derecede orta dereceli kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada patatesleri yıkayıp haşlıyoruz. Sonra çatalla ezerek tere yağ, süt, tuz ve kara biber ekleyerek püremizi hazırlıyoruz. Fırından köfteleri çıkarıp çukur kısımlarına püre dolduruyoruz. Salçayı su ile sulandırarak yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz. Tekrar fırına sürerek pürenin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Bu tarif   http://www.yemekustalari.com/sultan-koftesi.html sitesinde yayınlanmıştır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler