4 Ocak 2015 Pazar

Pankek Tiramisu Pasta


Pankek Tiramisu Pasta



   


  Hiç pankek ten pasta olurmu demeyin. Hem de nasıl güzel oluyor. Deneyin yanılmayacaksınız.
Toplamda 30 dakikanızı ya alır ya almaz. Ben yaptığım gün bitti. Çocuklar tadına doyamadılar. Onlar için en kısa zamanda tekrar yapacağım. Şimdi size tarif vereyim.

Malzemeler:

3 yemek kaşığı margarin (eritilip soğutulmuş)
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
2 yumurta
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

Krema İçin:

2.5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket sade krem şanti
1 yemek kaşığı nescafe

Üzerine: Türk kahvesi ve arzuya göre pudra şekeri

Hazırlanışı: Hamur malzemelerini iyice çırpıp 10 dakika bekletiyoruz. 20 cm çapında krep tavasına büyük bir kepçe ile harçtan döküp kısık ateşte arkalı önlü pişiriyoruz. Bu harçtan toplam 5 adet pankek çıkıyor.
Pişirdiğimiz pankekleri üst üste gelmeyecek şekilde bir kenara alıyoruz. Krema için nescafe ve kremşanti hariç diğer malzemeleri ocakta sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pişip soğuduktan sonra kremşanti ve nescafeyi ilave edip mikserle 5 dakika çırpıyoruz.

Pastamızı şu şekilde hazırlıyoruz: Bir kat kek bir kat krema olacak. En üste kalan kremayı sürerek buzdolabında 1 saat kadar bekletiyoruz. Servis aşamasında üzerine Türk kahvesi ve arzuya göre pudra şekeri serpiyoruz.

Afiyet olsun.

  http://www.yemekustalari.com/pankek-tiramisu-pasta.html sitesinde bu tarifimiz yayınlanmıştır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler