17 Ocak 2015 Cumartesi

Kıymalı Çıtır Börek

Kıymalı Çıtır Börek

 Kıymalı Çıtır Börek




Sıcacık çıtır çıtır bir böreğe kimse hayır diyemez. Hele bir de sabah kahvaltısına hazırlanırsa muhteşem olur. Üstelik çok pratik. Akşamdan hazırlayın. Buzdolabında bekletin ve sabah pişirin.

Malzemeler:

4 yufka
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
300 gram kıyma
1 kuru soğan
tuz
karabiber
kırmızı toz biber

Üzerine: Yumurta sarısı ve galeta unu

Hazırlanışı:

Önce iç malzemeyi hazırlıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Sonra tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alıp ılınmaya bırakıyoruz.

Her yufkayı 8 eşit üçgen parçaya kesiyoruz. Üzerlerine sıvı yağ ve su karışımından fırça ile sürüyoruz. Geniş tarafına kıymalı içten koyup sigara böreği gibi sarıyoruz. Börekleri bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı ve galeta unu serperek 200 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler