24 Ocak 2015 Cumartesi

Ispanaklı Bulgur Çorbası

 Ispanaklı Bulgur Çorbası


Malzemeler:

1 orta boy soğan
4 yemek kaşığı pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
Sıvıyağ
tuz
1 tutam ayıklanmış ıspanak
Et suyu

Üzerine:

1 çorba kaşığı tere yağ
kırmızı toz biber, nane

Hazırlanışı:

Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştiriyoruz. 2 Kaşık unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sonra 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyerek sırasıyla bulguru, ıspanağı, tuzu ve et suyunu katarak bulgurlar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Çorbamız pişince blendırdan geçiriyoruz. Üzerine kızdırılmış kırmızı biberli tere yağ döküyoruz. Nane ile süslüyoruz.

Afiyet olsun.

Bu tarif    http://www.yemekustalari.com/ispanakli-bulgur-corbasi.html sitesinde yayınlanmıştır.

 Ispanaklı Bulgur Çorbası


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler