17 Ocak 2015 Cumartesi

Dereotlu Peynirli Poğaça

Dereotlu Peynirli Poğaça

 Poğaça



Malzemeler:

2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı ayrılacak)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 avuç dereotu
Aldığı kadar un

İçi için:

Beyaz peynir

Üzerine:

Yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuz önce karıştırılır. Sonra dereotu, kabartma tozu ve un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır, elle yassılaştırılır. Her iki kenarına içten karşılıklı kesitler atılır. Tam ortaya beyaz peynir konur. Kenarlar açılan kesitlerden birbirinin üzerine getirtilir. Poğaçalar bu şekilde hazırlanır ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Bu tarif   http://www.yemekustalari.com/dereotlu-peynirli-pogaca.html sitesinde yayınlanmıştır.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler