20 Kasım 2014 Perşembe

Roka Salatası

 ROKA SALATASI



2 bağ roka
1/2 su bardağı pilavlık bulgur
közlenmiş kırmızı biber
nar, portakal, kivi, yeşil elma

Sos: 2 diş rendelenmiş sarımsak
1.5-2 limon
2-3 kaşık nar ekşisi
2-3 kaşık zeytinyağı
tuz

Yapılışı: Rokalar sirkeli suda bekletilir. İyice yıkanıp, temizlenir ve iri iri doğranır. Bulguru üstünü örtecek kadar sıcak suda bekletiyoruz
Suyunu çeken bulguru rokalarla servis tabağına alıyoruz. Üzerini köz kırmızı biber ve küp doğranmış meyvelerle dilediğimiz gibi süslüyoruz. En son sos malzemeleri karıştırılıp salatanın üzerine dökülür ve servis yapılır.

Afiyet olsun.






Tadı da kendi gibi güzel olan bu salatayı çok değerli arkadaşım Yasemin' de yedim. Tarifi sizlerle paylaşmama vesile olduğu için kendisine teşekkür ediyorum.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler