22 Kasım 2014 Cumartesi

Beşamel Soslu Fırın Makarna

BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA



1 paket kalın çubuk makarna

250 gram beyaz peynir
Aynı oranda kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Sos için:

2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz

Yapılışı: Makarnamızı önce çok ezilmeyecek şekilde haşlıyoruz.8-10 dakika arası. Süzgeçten geçirip süzüyoruz. Derin bir tencerede beşamel soso için yağımızı koyup eritiyoruz. 2 kaşık unu ilave ediyoruz sararana kadar kavuruyoruz. Kokusu gelince sütümüzü yavaş yavaş ekleyip çırpma teliyle sürekli karıştırıyoruz ki topaklaşmasın. Kaynayınca altını kapatıp tuzu ilave ediyoruz.
Sonra peynirlerimizi rendeliyoruz. 

Süzdüğümüz makarnayı deri bir kaba alıp peynir rendelerini ve beşamel sosu katıp karıştırıyoruz. Yağlanmış tepsiye eşit bir şekilde yayıyoruz. En üste tekrar kaşar rendesi serpip önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına verip altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler